Nisan 17, 2012

sürüden ayrılanı kurt kapar mı kapmaz mı?



Yaşam boyu hep karşılaşmışızdır, insanların sürü psikolojisi ile hareket ettiklerine..
Aslında birebir konuşurken çok ta hak verirler size ancak başkalarının yanında içlerindeki düşünceleri ifade etmekten çekinerek, çoğunluğa uyuverirler..
Çok karşılaştım, hem de çok..
Zamanında; aslında gerçek düşüncelerini saklayıp, sürüye uyarak davranan tüm "eski tanıdıklarıma" sölüyorum ki "sürüden ayrılanı kurt kapmaz"

Neyse...
Paylaşmak istediğim bir kitap..
Merakla okumak istediğim bir kitap, satışa çıkar çıkmaz almak istiyorum..

Kitabın arka kapağını sizinle paylaşmak istiyorum, bence kişisel gelişim adına bana çok faydası olacak..

...............................................
Yayın Evi: Sınır Ötesi Yayınları
Yazar: Ekin Duman

Sürü bilincinde yaşayan insan gücünü teslim etmeyi, her durumda kurtarıcı beklemeyi, sorumluluğu başkalarına atmayı çok sever. Yaşamının sorumluluğunu almak ve onu yönlendirmek yerine, olaylara bilinçsiz tepkiler vererek ya da vermeyerek yaşar. Oyun içinde bir figüran gibidir. Kendisine biçilen rolü oynamaya çalışır. Genel çoğunluğun doğrularını kendisine edinir.

Peki bunun dışına çıkmak mümkün müdür? Buna denemeden cevap vermek imkansızdır. Çünkü ruhun gerçek potansiyeli düşüncede, kağıt üstünde, hayalde değil, gerçek deneyimde açığa çıkar.

Herkes gibi değil, asıl amaç kendin gibi olmaktır. Kendin olmak, özgün olmak günümüz trendinde size sürekli dayatılan, "bunu alın farklı olun, şunu giyin iyi hissedin, şöyle yaşayın, şu inançlara bağlanın..." meselesi değildir.

Toplubilincin üzerindeki etkilerini fark etmek ve kişiliğinizi, siz sandığınız kimliği bırakmakla başlayan bir keşif yolculuğudur bu. İnsan derin uykudan uyanıp, kendini keşfetme macerasına eninde sonunda adım atacaktır. Bir insanın kendisi ve çevresi için yapabileceği en iyi şey "kendi içsel çalışmasını yapmasıdır."

Yazar kitabında, bu sihirli, dönüşümün yollarını, kendinizle çalışırken kullanabileceğiniz formülleri, nasıl bir seçim yapabileceğinize dair genel perspektifi sunarken, kendi deneyimlerinden de örnekler paylaşıyor. Sade ve basit bir anlatımla kendinizle ve kendi yaşamınızla ilgili farkındalık kazandıran ve sürüden ayrılma cesareti aşılayan bir başucu kitabı bu.
...........................................

Şimdiden iyi okumalar..
Sevgilerimle,
Zeynep..

2 yorum:

  1. Zeynep'cim benim için hazırladığın muhteşem sepete
    ( zerafetine, yaratıcılığına, süslemelere ,içindeki minik kitaplara, uğur böcekleri , nazar boncukları ve kitabın ismini kurabiyelerle yazma fikrine ..kısacası herşeye tek tek bayıldım )ve kitabımı blogunda paylaşarak bana destek olmana çok tşk ederim.Bende sana tüm çalışmalarında başarı, bolluk ve güzellikler diliyorum.Bence senin sırrın sadece harika kurabiyelerinde değil, sen bir güzellik yaratıcısısın.Kucak dolusu sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  2. Benim için çok büyük zevk ve mutluluktu..
    Karşımda kocaman bir başarı vardı..
    Asıl sizin emeğinize sağlık, harika bir kitap olmuş..
    Okudum ve çok memnun kaldım..
    Elleriniz dert görmesin..
    Kurabiyeleri beğenmenize ayrıca çok sevindim..

    zerafetiniz ve inceliğiniz için çok teşekkür ederim..

    sevgiyle öpüyorum..
    başarıda, bollukta ve tüm güzelliklerde beraber olmak dileğiyle..

    YanıtlaSil

(: